3 STVARI, KI JIH MORAŠ VEDETI PREDEN SI PRIŽGEŠ SVEČKO


Sojina svečka Evva in izparilnik
  1. Kateri vosek je uporabljen! 

Mogoče se o tem še nikoli nisi spraševal/a. Tudi, če te seznanimo, da je večina sveč narejenih iz parafinskega voska, ti najbrž to nič ne pove. Če pa ti povemo še, da je parafin stranski produkt nafte in kot tak izredno škodljiv za vdihavanje pa že dobimo nekaj tvoje pozornosti, kajne? 

Če ti povemo, da se pri izgorevanju običajnih (parafinskih) sveč sprošča v zrak veliko toluena, ki povzroča omotico in vrtoglavost, in benzena, karcinogeno snov, ki je tudi v dimu tobaka pa verjetno postaneš že malce zaskrbljen/a?  Hlapi, ki se sproščajo so izjemno strupeni in sčasoma povzročijo zdravstvene probleme, kot so alergije in astma. V ekstremnih primerih lahko pride celo do zelo resnih bolezni, kot so rakava obolenja. Priznamo, tudi mi tega nismo vedeli vrsto let!

 

  1. Kakšen stenj je uporabljen?

Ali veš, da veliko stenjev vsebuje svinec in cink? Verjetno ne rabimo posebej poudarjati, da sta to težki kovini, ki sta ob izgorevanju zdravju zelo škodljivi.

 

  1. Kakšna vrsta dišav je uporabljena?

Kako lepo dišijo svečke! Zato si jo tudi prižgeš, kajne? Pa veš. da je večina svečk odišavljena z umetnimi, sintetičnimi dišavami? Sigurno se ti je že zgodilo, da si po kakšni umetni vonjavi občutil/a vrtoglavico, glavobol, praskanje v grlu, rezanje v nosu? Ja, žal sintetične dišave vsebujejo poleg vonja še predvsem zdravju škodljive snovi kot so derivate benzena, ki so kancerogeni; aldehide; toluen in mnoge druge, potrjeno izjemno strupene substance, povezane z rakavimi obolenji, poškodbami ledvic, poškodbami ploda, motnjami centralnega živčnega sistema in alergijskimi reakcijami. Mnogi so celo hormonski motilci, ki vplivajo na naš celotni hormonski sistem in vodijo v mnoge bolezni. 

 

 

Verjamemo, da si se kot ljubitel/ica svečk zdajle malo zamislil/a in vprašala: "Kaj pa zdaj?" No, naj ti povemo, da se ne rabiš odreči prižiganju svečk! Še vedno si jih lahko prižgeš ob večerji, v kopalnici ali kar tako brez posebnega razloga, samo ker pač so lepe in ustvarjajo prijetno, domače in toplo vzdušje. 

Ustvarili smo namreč svečko EVVO, ki je:  

  Narejena iz 100% čistega, biorazgradljivega rastlinskega voska, VARNEGA ZA LJUDI, ŽIVALI IN OKOLJE.
  Vlita v BIORAZGRADLJIVO EMBALAŽO, na kar smo še posebej ponosni.
  Ima BOMBAŽNI STENJ s papirnatimi vlakni, brez svinca.
  Gori počasneje in dlje.
  Gori čisto, BREZ KOPIČENJA SAJ v vaših pljučih, na stenah, pohištvu in preprogah.
  Je BREZ parafina, nafte, petroleja, parabenov ali DRUGIH ZDRAVJU ŠKODLJIVIH DODATKOV.
  Je BREZ UMETNIH BARVIL.
  Je brez sintetičnih dišav.
  Razliti vosek ENOSTAVNO očistimo z vodo in milom.
  VEGANSKA, ni testirana na živalih in ne vsebuje palmovega olja.
  ROČNO NAREJENA V SLOVENIJI.
  ODIŠAVLJENA izključno s 100% eteričnimi olji, ki ne samo, da ti ne bodo škodovala, ampak bodo zaradi nižjega tališča, ki ga ima rastlinski vosek, obdržala terapevtske učinke.
  Zunanja embalaža, ki jo lahko ponovno uporabiš pa tudi nekaj šteje, - a ne?
Če si prebral/a vse tole, smo prepričani, da želiš skupaj z nami spreminjati svet na bolje. 

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published